در گفت و گو با فعال تئاتر بروجرد مطرح شد:

رپرتوار تئاتر خیابانی، تزریق حال خوب به مخاطب و اهالی هنر

رپرتوار تئاتر خیابانی، تزریق حال خوب به مخاطب و اهالی هنر
«پژمان شاهوردی» فعال تئاتر خیابانی از استان لرستان و برگزیده چند دوره جشنواره تئاتر فجر از این که تئاتر خیابانی نیاز به مخاطب دارد، سخن گفت و به نقش رپرتوارها و جشنواره‌ها که می‌توانند حال خوب را با در جریان بودن هنر و تئاتر به مخاطب تزریق کنند، اشاره کرد.
سه‌شنبه ۱۶ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۰
کد خبر :  ۱۵۲۳۲۵

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری خراسان شمالی،«پژمان شاهوردی» از هنرمندان فعال درعرصه تئاتر خیابانی با بیان این که تئاتر خیابانی از آن جایی که فرزند زمان خویش است و با زمان پیش می‌رود، می‌تواند در هر جایی که افراد گردهم آیند به اجرا درآید، گفت: این اتفاق برای سایر هنرها و گونه‌های دیگر هنر تئاتر اتفاق نمی‌افتد، زیرا در این گونه با مخاطبانی سر و کار داریم که می‌توانند فرهنگ و رسالتی که داریم به ارمغان ببرند و با خود همراه کنند.

وی از این که کم‌تر هنری را سراغ داریم که تا این اندازه رو در رو رقم بخورد، سخن گفت و افزود: می‌توانیم تمام حوادث روز و جامعه را موضوع تئاترمان قرار دهیم و با آن پیش رویم و دغدغه‌های مردم را در تئاتر مطرح و به یک سری از ناهنجاری‌ها اعتراض کنیم.

نویسنده و کارگردان برگزیده جشنواره تئاتر فجر با بیان این که در تئاتر خیابانی به آرایه‌های صحنه نیاز نیست و تئاتر خیابانی با ذهن مردم سر و کار دارد و بر همین اساس باید به آن اهمیت داد و با آن هم سو شد و در جامعه مورد حمایت قرارداد تا هنرمندان تئاتر خیابانی آن چه را که در ذهن دارند، برای مخاطبان خود به نمایش بگذارند، تصریح کرد: تئاتر خیابانی نیاز به مخاطب دارد و در این شرایط هم رپرتوارها و جشنواره‌ها می‌توانند حال خوب را با در جریان بودن هنر و تئاتر به مخاطب تزریق کنند.

او از این که تئاتر صحنه‌ای به واسطه اجرا در محیط‌های بسته در شرایط کنونی امکان اجرا ندارد، اظهار داشت: تئاتر خیابانی می‌تواند به اجرا برسد، همان طور که در دنیا جشنواره‌های خیابانی پابرجاست و به واسطه انرژی‌های مثبتی که به مردم می‌دهد، تئاتر خیابانی تعطیل نشده است.

 او این پیشنهاد را هم داد که در هر صورت ممکن با رعایت پروتکل‌ها اجرا را به تئاتر خیابانی برگردانید و از فضای مجازی دور کنید، حتی با تعداد محدود و اندک، اما اجازه دهید تئاتر خیابانی نفس بکشد و خونش در رگ‌های هنر جاری و ساری باشد و تصور نکنیم با کرونا هنر تعطیل شود، زیرا این همان غافل شدن از هنر است.

او که از سال 87 تئاتر خیابانی را آغاز و در اکثر جشنواره‌های تئاتر خیابانی حضور داشته است، از این که خیلی‌ها با تئاتر مجازی موافق هستند و جشنواره‌های مختلفی در این راستا شکل گرفته است، خاطرنشان کرد: اما رویایرویی تئاتر خیابانی با مخاطب را در فضای مجازی نمی‌پسندم زیرا یکی از مولفه‌های تئاتر خیابانی رو دررو بودن با مخاطب است که آن را پیش می‌برد و در واقع یکی از عناصر پیش برنده تئاتر خیابانی، مخاطب است.

ارسال نظر