معرفی کتاب موضوع چهارمین کارگاه داستان حوزه هنری قم

معرفی کتاب موضوع چهارمین کارگاه داستان حوزه هنری قم
چهارمین کارگاه داستان باشگاه نویسندگی حوزه هنری استان قم با حضور سمیه سلطان‌پور نویسنده و منتقد ادبی با موضوع "چگونه و کجا کتاب معرفی کنیم؟" در سالن آسمان حوزه هنری قم برگزار شد.
شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۴
کد خبر :  ۱۰۴۱۴۸

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری استان قم، چهارمین کارگاه داستان باشگاه نویسندگی حوزه هنری استان قم با حضور سمیه سلطان‌پور نویسنده و منتقد ادبی با موضوع "چگونه و کجا کتاب معرفی کنیم؟" در سالن آسمان حوزه هنری قم برگزار شد. سلطان‌پور در ابتدای سخنانش به دو نکته که پیش از ورود به بحث معرفی کتاب باید به آن توجه داشت اشاره کرد و گفت: «باید پیش از هر چیز به این سوال جواب دهیم که چرا می‌خواهیم کتاب معرفی کنیم؟ سپس باید مخاطب‌شناسی کنیم. باید بدانیم که این فعالیت برای چه مخاطبی انجام شود، مثلا طیفی که کار ترجمه می‌خوانند ممکن است علاقه‌ای به کارهای تالیفی نداشته باشند و ما اگر پشت سر هم کارهای تالیفی انجام دهیم ممکن است یک‌سری از مخاطبین خودمان را از دست بدهیم.»

وی در ادامه به یاداشت‌برداری اشاره کرد و گفت: «بخش‌های متفاوت یک کتاب که مورد علاقه‌مان هست ، صفحات متفاوت، تصویرهای متفاوت و فضاسازی‌ها و یا شخصیت‌های متفاوتی که در کتاب هست و ما به آن علاقه‌مند هستیم باید با دلیل یادداشت کنیم. همچنین در کتاب‌های داستانی باید عناصر داستان را بنویسیم.»

سلیمان‌پور در ادامه به انواع مختلف معرفی یک کتاب پرداخت و گفت: «از جمله ساده‌ و راحت‌ترین موردهای معرفی کتاب معرفی بخشی از کتاب است، توصیه این است که بخشی که انتخاب می‌شود آن بخشی باشد که خودمان پسندیدیم نه متنی که نویسنده یا ناشر در پشت جلد کتاب نوشته است.»

وی در ادامه به خلاصه‌نویسی اشاره کرد و گفت: «در خلاصه‌نویسی کتاب باید یک نکته مهم را مدنظر داشت و آن این است که پایان داستان و یا رمان را لو ندهیم و دیگر اینکه شخصیت اصلی‌ و خط سیر اصلی داستان را بیان کنیم و سراغ فرعیات نرویم.»

سلطان‌پور اصلی‌ترین و مهم‌ترین نوع معرفی کتاب را مرورنویسی دانست و گفت: « مرورنویسی در دنیا به دو مدل انجام می‌شود؛ یکی مرورنویسی قبل از چاپ کتاب و دیگری بعد از نشر آن. مرورنویسی پیش از چاپ به کار ناشرین کتاب می‌آید که در ایران تقریبا وجود ندارد. مرورنویسی بعد از چاپ و نشر متن‌هایی هستند که بلافاصله بعد از نشر کتاب‌ نوشته می‌شوند و قبل از اینکه کتاب‌ها به مرحله نقد برسند در مجلات و روزنامه‌ها چاپ می‌شوند.»

وی خاطر نشان کرد: «در مرورنویسی باید به دو سوال اصلی جواب دهیم؛ یکی اینکه موضوع کتاب در مورد چیست؟ و دوم اینکه نویسنده چطور این موضوع را برای خواننده ارائه داده‌است؟»

سلطان‌پور هدف اصلی معرفی کتاب را نمایش داشته‌های بازار به خواننده عام دانست و خاطر نشان کرد: «معرفی کتاب انجام می‌شود تا خواننده عام با دست باز بتواند فعالیت‌های مرور‌نویسی و خوانش را انجام دهد.»

شایان ذکر است که کارگاه داستان در 11 نشست تخصصی پیش‌بینی و برنامه‌ریزی شده و عصر سه‌شنبه هر هفته در حوزه هنری قم برگزار می‌شود.

ارسال نظر